Pianist

Matthijs speelde en werkte samen met legendarische artiesten waaronder bluesgitarist B.B. King, Chick Corea, Bobby McFerrin, Brent Paschke (Pharrell Williams, Katy Perry, Britney Spears, Chris Brown, New Kids on the Block, Kelly Clarkson), Davina Michelle, Trijntje Oosterhuis, Gaynol Hodge (The Platters), Bo Saris, Shirma Rouse (Anouk), Joke de Kruijf, Ernst Daniël Smid, Hein van de Geijn (Chet Baker), Edwin Corzilius, Ilja Reijngoud, Hans van Oosterhout, Eric Vloeimans, Benjamin Herman.

Als uitvoerend en docerend musicus is Matthijs werkzaam op nationaal en internationaal gebied binnen de lichte muziek waaronder Jazz, Soul en Latin. Hierdoor heeft hij zich ontwikkeld tot allround musicus met veel gevoel voor sfeer en detail.

Met een breed netwerk aan professionele musici kan Matthijs maatwerk leveren als het gaat om het verzorgen van live muziek. Van duo tot bandformatie, van privésfeer tot bedrijfsfeesten, altijd verzekerd van de beste muziek voor iedere gelegenheid.

Daarnaast werkt Matthijs in opdracht als componist en arrangeur op het gebied van muziekeducatie. Hij heeft meegewerkt als auteur bij Noordhoff Uitgevers (NL), Plantyn Uitgevers (BE) en Edunivo voor populaire muziekmethodes Muziek op maat en Musicbox. Waarmee hij al vele composities op zijn naam heeft staan.

BJF 2024

Breda Jazz Festival

by Matthijs Giesberts / 15 april 2024

De 52e editie van het Breda Jazz Festival 2024. Tijdens het Hemelvaartweekend – van 9 tot en met 12 mei – is de binnenstad van Breda het decor van het Breda Jazz Festival. Op meer dan 20 podia treden bands uit binnen- en buitenland op. Het Breda Jazz Festival is er voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Matthijs speelt met de Frits Bayens Bigband en met Coração Bossa Nova.

Breda Jazz Festival

by Matthijs Giesberts / 15 april 2023

De 51e editie van het Breda Jazz Festival 2023. Tijdens het Hemelvaartweekend – van 18 tot en met 21 mei – is de binnenstad van Breda het decor van het Breda Jazz Festival. Op meer dan 20 podia treden bands uit binnen- en buitenland op. Het Breda Jazz Festival is er voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Matthijs speelt met de Frits Bayens Bigband en met Coração Bossa Nova. 

BJF 2023

Proclamatie Nieuwe Luxor Theater Rotterdam

by Matthijs Giesberts / 5 juli 2022

Proclamatie Emmauscollege met optredens van o.m. Matthijs Giesberts (piano), Earl Vlijter (zang), Suzanne Plugge (zang) en Anna Boersma (zang) . . .

Breda Jazz Festival

by Matthijs Giesberts / 15 april 2022

De 50e editie van het Breda Jazz Festival 2022. Gedurende de vier dagen van het Hemelvaartsweekend van 26 t/m 29 mei biedt het Breda Jazz Festival een afwisselend programma van ’s middags 13:00 uur tot ’s avond 23:00 uur. Matthijs speelt met de Frits Bayens Bigband. 

BJF 2022

EastSide Jazz Sesjuns

by Matthijs Giesberts / 10 april 2022

East Side Sunday Jazzsessies met optredens van o.m. Matthijs Giesberts (piano), Elroy Soeren(contrabas), Eva Korse (drums). De EastSide Jazz Sesjuns vinden enkele keren per jaar plaats in de foyer van theater de Bussel in Oosterhout. Met jazz, mixed grooves, pop/rock, fusion, latin.

Workshoppresentatie Muziekschool Aalst -Waalre

by Matthijs Giesberts / 10 maart 2018

Hoe moet je improviseren? Improviseren kan iedereen leren. Ook jij. Met wat je nú kunt op je instrument, kun je al leren improviseren. Iedereen is in staat zich muziek te verbeelden. Bij leren improviseren gaat het om vertrouwen hebben en je intuïtie durven volgen. Dit gaat het beste wanneer je je verbonden voelt. Verbonden met jouw verbeeldingskracht en je muzikale stem, verbonden met je instrument, verbonden met de muziek en je mede-musici en verbonden met je luisteraars. Toehoorders zijn welkom . . .

Sponsoren

Matthijs speelt op instrumenten en gebruikt apparatuur van onderstaande merken en fabrikanten.