“…Matthijs is een musicus met gevoel voor sfeer en detail…”

Biografie

Matthijs Giesberts is professioneel musicus en als pianist een van de meest ervaren en gevraagde begeleiders van Nederland. Hij studeerde piano (jazz en improvisatie) en Docent Muziek aan Codarts Rotterdams Conservatorium.

Als uitvoerend musicus en pianist is hij geïnspireerd door de diversiteit aan invloeden van pianisten als Bill Evans, Keith Jarrett, Chick Corea, Oscar Peterson tot Rob van Kreeveld, Johan Clement en Jan-Laurens Hartong. Naast uitvoerend musicus is Matthijs hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. En is hij docent muziek en kunstvakken op het KSE Etten-Leur.

Matthijs speelde en werkte samen met legendarische artiesten waaronder bluesgitarist B.B. King, Chick Corea, Bobby McFerrin, Brent Paschke (Pharrell Williams, Katy Perry, Britney Spears, Chris Brown, New Kids on the Block, Kelly Clarkson), Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Gaynol Hodge (The Platters), Bo Saris, Shirma Rouse (Anouk), Joke de Kruijf, Ernst Daniël Smid, Hein van de Geyn (Chet Baker), Edwin Corzilius, Ilja Reijngoud, Hans van Oosterhout, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, en vele anderen.

Arrangeur

Hij arrangeerde vele composities voor solo, ensemble en bandformaties. Zijn muziek is uitgevoerd in België, Denemarken, Duitsland Frankrijk en Nederland.

Componist

Daarnaast werkt Matthijs in opdracht als componist en arrangeur op het gebied van muziek en educatie. Hij heeft meegewerkt als auteur bij Noordhoff Uitgevers (NL), Plantyn Uitgevers (BE) en Edunivo voor populaire muziekmethodes in het middelbaar onderwijs waaronder Muziek op maat en Musicbox. Waarmee hij al vele composities op zijn naam heeft staan.

Muzikaal coach

Matthijs is hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdams Conservatorium,  internationale masterclasses en ook in-company en privé-lessen en workshops – Voor actuele cursussen, lessen en andere mogelijkheden zie Contact.

Referenties